Materiaaldekking

Materiaaldekking

vergoeding van gestolen of beschadigde uitrusting

Wintersport is een heerlijke vakantie, maar valt vaak een stuk duurder uit dan de gemiddelde vakantie. Denk hierbij aan de skipassen, eventuele skilessen en al het materiaal wat aangeschaft of gehuurd moet worden. Of je je skimateriaal nu koopt of huurt, beide zijn een grote kostenpost. Wist je dat er in Oostenrijk alleen al gemiddeld 35 paar ski’s per dag worden gestolen? Gelukkig zijn er mogelijkheden om je skispullen te verzekeren. In dit artikel vertellen we over de mogelijkheden tot het verzekeren van je eigen skimateriaal, het gehuurde skimateriaal en de voorwaarden die door de verzekeringen worden gesteld.

Eigen skimateriaal

Wanneer je vaker op wintersport gaat, is het meestal goedkoper je eigen ski’s en skischoenen te kopen in plaats van deze iedere keer te huren. Helaas zijn deze spullen niet goedkoop en zou het daarom zonde zijn als ze beschadigen of zelfs gestolen worden. Zorg daarom dat je altijd een reisverzekering hebt afgesloten als je op wintersport gaat.

Een reisverzekering dekt meerdere zaken, waaronder je bagage. Zelf meegenomen skiuitrusting valt dan ook onder de bagagedekking van je reisverzekering en is verzekerd tot een bepaald bedrag. Welk bedrag dit is, hangt af van de verzekeraar en varieert van 300 tot 5.000 euro. Kijk voorafgaand aan het afsluiten van een reisverzekering goed naar de zaken die voor jou belangrijk zijn en de maximale vergoedingen die hierbij horen. Deze zijn vaak makkelijk te vinden in de polisvoorwaarden van de verzekeraars. Vergeet ook niet dat sommige verzekeraars een eigen risico hanteren wat kan oplopen tot 100 euro. Hoe completer je reisverzekering en hoe hoger je premie, hoe lager het eigen risico vaak is.

Gehuurd skimateriaal

Ga je wat minder vaak op wintersport of vind je het meenemen van eigen skispullen lastig? Dan is het huren van skimateriaal een goede oplossing. Echter is het ook met gehuurd materiaal een flinke kostenpost als er iets wordt gestolen of beschadigd raakt. Zorg er daarom altijd voor dat je goed verzekerd op pad gaat door een reisverzekering met aanvullende wintersportdekking af te sluiten. Dit kan zowel bij een langlopende als kortlopende reisverzekering. De wintersportdekking zorgt ervoor dat het gehuurde skimateriaal wat niet meer gebruikt kan worden door een ongeval, ziekte of diefstal vergoed wordt en dekt ook de beschadigingen aan het materiaal. Over het algemeen zit hier in tegenstelling tot de bagagedekking van je reisverzekering geen maximaal bedrag en geen eigen risico aan verbonden.

Voorwaarden

Zowel je reisverzekering als de aanvullende wintersportdekking vergoeden niet zomaar je schade. Je krijgt geen schadevergoeding in de volgende gevallen:

  • Als je de schade met opzet hebt aangericht of hier toestemming voor hebt gegeven;
  • Als de schade voorafgaand aan de vakantie of het huren al aangericht was;
  • Als je je buiten het gebied bevindt waarin je verzekerd bent, bijvoorbeeld bij off-piste skiën en snowboarden;
  • Als je onder invloed van drank of drugs bent geweest toen de schade is aangericht;
  • Als de spullen onbeheerd zijn achtergelaten;
  • Als de schade ontstaan is door oorlog;
  • Als criminaliteit of illegale zaken een rol hebben gespeeld waardoor er schade is ontstaan.

Conclusie

Met een veilig gevoel op wintersport? Zorg dan dat je goed verzekerd bent door zowel een reisverzekering als aanvullende wintersportdekking af te sluiten. Wees zuinig op de door jou aangeschafte of gehuurde spullen, om onvoorziene kosten bij je wintersport te vermijden.

(Visited 1.561 times, 1 visits today)