Vergoeding skilessen, skimateriaal en skipas

Vergoeding resterende skilessen, skimateriaal en skipas

Als je op wintersport gaat, komt daar veel bij kijken. Uitzoeken waar de sneeuw dit jaar het best is, welke accommodatie dichtbij de mooiste piste ligt en even checken of je de skikleding nog wel past. Hierna kun je inpakken, de ski’s bovenop de auto vastmaken en op naar je favoriete skigebied! Eenmaal aangekomen zijn de skipassen, het skimateriaal en eventuele skilessen de dingen die je vaak als eerst regelt. Echter loopt het niet altijd zoals verwacht en kan het zijn dat je door een ongeluk  of ziekte helaas niet verder kunt skiën. Hoe zit het dan met de resterende skilessen, het skimateriaal en de skipas die je hebt aangeschaft? Of je deze kosten vergoed krijgt, lichten we in dit artikel toe.

Reisverzekering met wintersportdekking

Ten eerste is het belangrijk een reisverzekering af te sluiten. Als je op wintersport gaat, dien je een reisverzekering met wintersportdekking te hebben. Bij een aantal verzekeraars zit deze dekking in het basispakket, dus controleer dit eerst goed voordat je onnodig dubbel verzekerd bent. Wanneer je een reisverzekering met wintersportdekking hebt, worden de volgende zaken over het algemeen vergoed:

  • De kosten van een eventuele gipsvlucht terug naar huis;
  • De kosten bij beschadiging van je ski’s en/of snowboard;
  • De noodzakelijke extra verblijfskosten die worden gemaakt door een ongeluk;
  • De kosten van een ingeschakelde helikopter of ‘banaan’ om je met een reddingsoperatie van de piste te kunnen halen;
  • De gemaakte kosten van gehuurd skimateriaal, skilessen en skipassen die niet meer gebruikt kunnen worden.

Vergoeding van skilessen, skipassen en gehuurd skimateriaal

Als je een wintersportdekking hebt afgesloten of je een reisverzekering hebt waarin wintersportdekking in het basispakket zit, worden de kosten dus vergoed. Deze vergoeding is gebaseerd op het aantal dagen dat je nog tegoed had, maar die je niet meer af kunt maken door het ongeluk of de ziekte. Over het algemeen zit er geen limiet aan de vergoeding en worden dus alle gemaakte kosten vergoed.

Verzekeraars met wintersportdekking

In onderstaande tabel hebben we een overzicht gemaakt van grote verzekeraars die een wintersportdekking aanbieden. Dit kan standaard in de reisverzekering zitten of als aanvullende dekking afgesloten worden.

!! Link voor verzekeraarspages !!

Verzekeraar Standaard in de reisverzekering Wintersportdekking afsluiten
FBTO X
De Europeesche X
Ohra X
ANWB X
Interpolis X
Inshared X
Centraal Beheer Achmea X
Univé X
Ditzo X
Delta Lloyd X
Allianz Global Assistance X

Let op, sommige van bovenstaande verzekeraars bieden niet specifiek een wintersportdekking, maar verwerken deze dekking in een combinatie met gevaarlijke en/of onderwatersporten. Ook dan ben je verzekerd als je de skilessen, skipassen of gehuurd skimateriaal niet meer kunt gebruiken door een ongeval of ziekte.

We raden je aan altijd goed de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar door te lezen. Iedere verzekeraar is anders en kan andere voorwaarden hanteren die het verschil kunnen maken als het gaat om bepaalde vergoedingen.

Tip: extra zeker op wintersport? Sluit dan een annuleringsverzekering af. Deze verzekering vergoedt ook de kosten wanneer je de reis moet annuleren door bijvoorbeeld schade aan je huis of het overlijden van een familielid.

(Visited 2.069 times, 1 visits today)