Annuleringsverzekering wintersport

Wintersport annuleringsverzekering

Een wintersportverzekering is zeker geen overbodige luxe. Naast sportieve fanatiekelingen gaan ook duizenden minder getrainde wintersportliefhebbers op actieve wintersportvakantie. Het is mogelijk om de wintersportverzekering aan te vullen met onder andere een annuleringsverzekering. Kortgezegd dekt deze verzekering de annuleringskosten wanneer je onverhoopt niet richting de sneeuw kunt.

Na het lezen van dit artikel weet je wat een annuleringsverzekering wintersport inhoudt en wanneer het geldig is. Ter afsluiting geven we een drietal handige tips.

Wat is een annuleringsverzekering wintersport?

Het is natuurlijk erg vervelend om een reeds geboekte wintersport te moeten annuleren. Daarbovenop komt ook nog eens dat de reisorganisatie hiervoor annuleringskosten zal rekenen. De reissom en deze kosten kunnen door een annuleringsverzekering gedekt worden. Als je al op wintersport bent en je moet de reis vroegtijdig afbreken, door bijvoorbeeld een blessure of een ernstige gebeurtenis in het thuisland, kan de annuleringsverzekering (een deel van) de reissom vergoeden. De annuleringsverzekering zit soms standaard bij de reisverzekering inbegrepen, maar vaak wordt het als aanvullende module aangeboden.

Wanneer is de annuleringsverzekering geldig?

Per verzekeraar zijn de polisvoorwaarden verschillend. De ene annuleringsverzekering is de andere niet en het kan dus zomaar gebeuren dat je bij verzekeraar X minder of zelf helemaal geen vergoeding ontvangt, terwijl je in een soortgelijke situatie bij verzekeraar Y recht hebt op een volledige vergoeding. Over het algemeen worden in onderstaande situaties annuleringskosten of resterende reisdagen (gedeeltelijk) gedekt:

– Op medisch advies van een gecertificeerde arts. Let wel, om op reis een vergoeding te ontvangen voor de medische kosten is een aanvullende medische module of verzekering nodig;

– Ernstig letsel door een ongeval of overlijden van een partner of familielid;

– Ernstige schade aan je huis of bedrijf, zoals brand- of waterschade.

Termijn voor het afsluiten van de annuleringsverzekering

Sommige verzekeraars hanteren een bepaalde termijn tussen het boeken van de reis en het afsluiten van de annuleringsverzekering. De termijn varieert meestal tussen de zeven of veertien dagen na het boeken van je reis. Een annuleringsverzekering is namelijk enkel geldig als je onverwachts de reis moet annuleren of afbreken. Door de termijn is het dus niet meer mogelijk om pas een annuleringsverzekering af te sluiten wanneer er een gebeurtenis ruim na het boeken van de reis plaatsvindt. Het is dan ook aan te raden om tijdens of vlak na het boeken de annuleringsverzekering af te sluiten.

Tips

– Als je voor langere tijd of meerdere malen per jaar op wintersport gaat dan is het, in vergelijking met een kortlopende verzekering, hoogstwaarschijnlijk voordeliger om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Op deze pagina lees je over de definitie en voordelen van een doorlopende wintersportverzekering.

– Sluit je annuleringsverzekering niet direct bij de reisorganisatie af. Dit is gemakkelijk, maar je betaalt in de meeste gevallen een lager bedrag wanneer je de verzekering los afsluit bij een reisverzekeraar.

– Voor een geslaagde wintersportvakantie is natuurlijk een flink pak sneeuw gewenst. Een overvloed aan sneeuw is daarentegen geen succes. Je kunt een sneeuwgarantie verzekering afsluiten waardoor de reis geannuleerd of omgeboekt kan worden wanneer een skigebied vanwege de sneeuwval niet geschikt blijkt.

(Visited 799 times, 1 visits today)